BIOGRAFI

I flere år sang jeg rundt omkring i landet med min daværende duo “Bruhns Bazar”, og jeg var rigtig godt tilpas med at synge på små intime steder, hvor jeg fortolkede forskellige kopinumre. En dag blev jeg ringet op af Peter Abrahamsen fra Gyldendals pladeselskab “Exlibris”. Peter havde hørt min stemme et sted på Fur og syntes, at jeg var interessant. Jeg anede ikke, hvem han var, men fandt hurtigt ud af, at han var en “voksen” herre, der havde været i branchen i mange år.

Peter havde lyst til at lære mig og min stemme at kende og foreslog, at jeg skulle synge en duet med troubaduren Søren Krogh på hans kommende album. Det gjorde jeg i 2004, og sangen jeg medvirkede på kom i rotation på P4 i Danmark, Norge og Sverige.

Senere på året blev jeg inviteret til at synge et nummer på en hyldestplade til Benny Andersen i anledning af hans 75 års fødselsdag, hvor bl.a. Pia Raug og Lone Kellermann også medvirkede. Jeg sang nummeret “En sang om en sang”.

I 2006 fik jeg en pladekontrakt med Peter Abrahamsen og Exlibris, som i sommeren 2007 udgav mit debutalbum “Dreams of Yesterday”. Det blev til en plade med nyfortolkninger af gamle klasikere og et enkelt selvskrevet nummer. Det var en stor oplevelse for mig at være en del af denne proces. På pladen medvirker bl.a. Bassisten Troels Skjærbæk, Thor Backhausen på harmonika, Martin Jønsson på klaver og orgel, Lars Daugaard på trommer og Perry Stenbäck på diverse guitarer.

Keld Frandsen fra Berlingske Tidende skrev i en anmeldelse bl.a.:
“Rikke Bruhn kan kunsten at hvile i sig selv” og gav albummet 4 stjerner.

I 2008 blev mit album nomineret ved “Danish Music Awards Folk” i kategorien “Årets danske countryudgivelse”, og jeg optrådte ved festlighederne I Tønder.

Albummet muliggjorde, at jeg kunne synge mine sange i nærkontakt med publikum, som jeg holder så meget af. Jeg fik samlet mig et dejligt orkester og mødte på dette tidspunkt min fantastiske ven og sparingspartner Palle Hjorth.

Sidenhen har jeg brugt en masse kræfter på at finde ind til kernen I mig selv, og jeg har dermed også afprøvet forskellige musikalske konstellationer – dog altid med Palle Hjorth ved tangenterne. Jeg har givet mig lov til at være Rikke, været helt inde i kernen af Rikke og fundet mine egne sange, min egen stemme og ståsted. Jeg er SÅ taknemmelig.
Den 2/4-2014 udkommer mit album “Tin Box”, som du kan læse meget mere om under fanen “Tin Box”.

Sangerinde & foredragsholder