TIN BOX

Gennem flere år arbejdede jeg med sangene til dette album. Det har været en sej kamp mod gamle mønstre, dæmoner, ængstelse og håb for fremtiden. I 10 år levede jeg et liv med angst som den altoverskyggende retningviser, og var ude af stand til at leve det liv, som jeg drømte om. Hver dag var en kamp for at “overleve” fremfor bare at leve. Jeg fik diagnosen “angstneurose”. Jeg var stemplet, og hvis jeg skulle følge den gængse vej, ville jeg ende som en tilskuer til mit eget liv – i evig konflikt med systemet.

Jeg valgte en anden vej – en vej fyldt med udfordringer, succeser, kaos og mest af alt fyldt med konfrontationer om egen formåen og egne begrænsninger. Jeg blev konfronteret med mine dæmoner, og jeg blev tvunget til at forholde mig til livets ubarmhjertighed og vidunderlighed. Jeg kastede mig ud i store spørgsmål om fremtiden, om døden og om livet. Jeg var nødsaget til at gå ind i det rum, hvor ensomheden var den eneste reelle medspiller, eller modspiller om man vil. I ensomhedens rum er det følelserne og uvisheden der styrer. Jeg var kort sagt, et ungt menneske, der var bange for at dø og bange for at leve.

“Hun skal bare slippes løs alene i Rold skov. Hun skal bare droppe moden og købe sige et par flade sko, så forsvinder svimmelheden og dødsangsten fortager sig. “Det er et naturligt led i at være teenager”. Kære læser… det var ikke virkeligheden. Virkeligheden boede i mig og gjorde ondt helt igennem marv og ben.

Sammen med fantastiske mennesker omkring mig har jeg haft muligheden for at lave denne plade, som uden filter er mine observationer og oplevelser af fortiden, nutiden og fremtiden. Det har været vanvittigt spændende, hårdt, sjovt og lærerrigt. Jeg er tilbage i livet, hvor jeg er den der bestemmer, selvom angsten altid vil være min faste følgesvend.

Teksterne og de fleste melodier er blevet skabt i tæt samarbejde med mine to skønne veninder – ofte iført varme sokker, brainstorming, god rødvin, masser af cigaretter og levende lys. Det har ført til fantastiske samtaler om livets forunderlighed.

IMAG0056

20120303_215421

 

Alle sangene er blevet arrangeret og bearbejdet sammen med min gode ven og faste musikalske partner Palle Hjorth. Vi har ligeledes komponeret 2 af numrene sammen. Han har været uvurderlig for mig I processen. Palle har lige modtaget en STEPPEULV for at være “Årets musiker 2014” – STORT tillykke til ham! Vil du gerne læse mere om Palle og hans musikalske færden så find ham på
www.pallehjorth.dk

11815e758cc9_123460759372_galleristor

 

Hele albummet er indspillet og mixet i Sejling Studio i Silkeborg ved Thomas Alstrup. Ham kan jeg varmt anbefale. Du kan læse mere om Sejling Studio på facebook.

IMG_0298

 

Mit faste orkester medvirker alle på hele pladen. Det har været helt fantastisk at dele denne oplevelse med dem, og de har hver og én bidraget til, at pladen har fået nerve, intensitet og dybde, hvilket har været fuldstændig magisk for mig og mine sange. I studiet har vi indspillet albummet live sammen, hvilket har tilført sangene ægthed og naturlighed.

collage
Udover mit faste orkester har jeg haft andre musikere i studiet til at indspille eller indsynge enkelte ting. Følgende har suppleret med dejlige toner: Rune Kjeldsen, Thomas Alstrup, Jon anderskou, Storm Kleist, Nikolaj Heyman, Gorm Bull og James Loveless.

2013-09-17 19.03.26

2013-09-20 13.19.13
Cover, booklet, plakat og hjemmeside er lavet af grafiker og illustrator Helle Flindt. Hun har været helt igennem fantastisk. Hun har tegnet i fri hånd og derefter komprimeret tegningerne, så de fremstår smukke og levende. Jeg kan varmt anbefale Helle og alle hendes gode ideer. Hvis du vil vide mere, så find hende på
www.nærværket.dk

NVwork

Sådan blev min “Tin Box” til.
Rigtig god fornøjelse.

Rikke Bruhn

Sangerinde & foredragsholder